Cudowny sos do pizzy

Kto nie kocha pizzy! Jest to przecież jedna z ulubionych potraw Polaków. My z chęcią korzystamy z lokalnych dobrych pizzerii ale także sami ją przyrządzamy w domu. Oczywiście podstawowym składnikiem pizzy jest ciasto i dodatki, ale dzisiaj podamy Wam nasz autorski sposób na przygotowanie domowego sosu.

Odpowiednio przyrządzony sos nie powinien być zbyć gęsty, by z łatwością można było go rozprowadzić na powierzchni ciasta. Bardzo ważny jest również odpowiedni balans między słodkością a kwasowością. Kombucha jest w tym bardzo pomocna.

Sos do pizzy:

  • Dobrej jakości Passata lub 0,5 kg pomidorów malinowych
  • 200 ml ulubionej Kombuchy
  • Ząbek czosnku
  • Cebula
  • Dwie szczypty tymianku
  • Sól, pieprz
  • Łyżeczka cukru lub inny słodzik

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij

Zaloguj się

Zamknij

Koszyk (0)

Cart is empty Brak produktów w koszyku.