fbpx

O nas

Czym jest CUDO Kombucha?

Tradycyjny napój w nowej wersji – kombucha to bezalkoholowy, niepasteryzowany i funkcjonalny napój stworzony na bazie fermentowanej herbaty. Kombucha w swojej standardowej wersji jest znana na świecie już od ponad 2000 lat – teraz mamy przyjemność przedstawić ją w nowej odsłonie, udoskonalonej naszymi autorskimi kompozycjami smakowymi.

Produkt odzwierciedla nasze pomysły, pasje i serca włożone w pracę nad opracowaniem oryginalnej receptury napoju, który jest zdrowy, smaczny i orzeźwiający. Wyjątkowa mieszanka z zawartością żywych kultur bakterii i drożdży (SCOBY), polifenoli oraz antyoksydantów sprawia, że CUDO Kombucha wzmacnia odporność, wspomaga działanie układu trawiennego, wykazuje właściwości detoksykacyjne i wpływa na równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Ponadto napój w skuteczny sposób gasi pragnienie, pobudza, jest lekko gazowany i charakteryzuje się delikatną kwasowością. Zaskakuje również tradycyjnym sposobem produkcji (poprzez fermentację) oraz niestandardowym smakiem.

Zasmakuj w CUDO i przekonaj się, czym jest prawdziwa kombucha. Producent tego napoju, czyli po prostu my, obiecujemy, że to raj na ziemi.

Z pasji do odkrywania nowych smaków. Z miłości do naturalnych produktów. Z własnego doświadczenia. Tak właśnie powstał napój CUDO Kombucha.

Z pasji do odkrywania nowych smaków. Z miłości do naturalnych produktów. Z własnego doświadczenia. Tak właśnie powstał napój CUDO Kombucha.

Miłość od pierwszego… posmakowania

Odkrycie smaku tradycyjnej kombuchy podczas podróży po Europie zainspirowało właściciela firmy do samodzielnego wykonania tego napoju i tak zaczął działalność jako producent kombuchy. Pierwszymi degustatorami kombuchy byli członkowie rodziny. W smaku przypominała ona napój, który niegdyś w domu robiła babcia. Ten charakterystyczny smak jest zatem instynktownie przekazywany z pokolenia na pokolenie – a to znak, że powinien zagościć również w Twoim domu.

Dzięki temu udanemu eksperymentowi dziś możesz cieszyć się smakiem oryginalnej kombuchy z naturalnymi dodatkami smakowymi. Jeśli spróbujesz jej raz, może okazać się Twoim ulubionym napojem już na zawsze.

Inspiracja

Historia napoju kombucha (producent CUDO Kombucha) nie kończy się jednak na przyrządzonej w domowych warunkach fermentowanej herbaty z zawartością żywych kultur bakterii i drożdży. Postanowiliśmy zrobić kolejny krok. Zainspirowani dynamicznym wzrostem świadomości konsumentów na temat zdrowego żywienia i produktów nieprzetworzonych, postanowiliśmy wprowadzić na rynek napój, którego jeszcze nie było. Pozytywnym bodźcem do działania była również inspiracja działalności małych browarów rzemieślniczych i cydrowni, których produktami zachwycają się koneserzy prawdziwego piwa – my z kolei chcieliśmy, by zarówno oni, jak i pozostali, mogli ugasić pragnienie oraz cieszyć się smakiem bezalkoholowego, oryginalnego i naturalnego napoju o każdej porze dnia.

Co dalej?

Uwzględniamy Twoje potrzeby w planach na przyszłość. Chcemy rozwijać i udoskonalać nasz funkcjonalny napój. Nieustannie szukamy nowych naturalnych dodatków, dzięki którym każdy z miłośników naszych produktów będzie mógł odkrywać kolejne wyjątkowe smaki.

Dołącz do miłośników kombuchy i zostań z nami – będzie się działo!

Zacznij z nami współpracować

SPRAWDŹ

Wybrani partnerzy